email-icon  info@dzjo.nl telephone-icon  0518-202015

Logo DZJO

 

U kunt zonder verwijzing bij mij terecht

Behandelingen

Het wordt steeds meer duidelijk in de gezondheidszorg, dat de ontstekingen in de mond verband houden met ontstekingen in het hele lichaam. (het is een wisselwerking en ze beïnvloeden elkaar) De ontstekingsstoffen en bacteriën vanuit de mond gaan door het hele lichaam “zwerven” en kunnen zo op zwakkere plekken elders in het lichaam terechtkomen en meer ontstekingen veroorzaken.

Daarom zó belangrijk om de toegangspoort (de mond) zo gezond mogelijk te houden. En andersom kunnen bepaalde ziektes ten grondslag liggen van een hoger ontstekingsgraad van het tandvlees.

Hoe gaat een behandeling?

Bij de 1e ontmoeting (Intake) ga ik uw mond onderzoeken en hoor ik graag uw zorgvraag en wordt duidelijk wat ik voor u kan betekenen, zodat ik een zorgplan kan opstellen. Het tandvlees wordt opgemeten en in kaart gebracht. Het is ook belangrijk voor mij te weten welke medicijnen u gebruikt, en welke operaties en ziektes er eventueel in het spel zijn.

Het behandelingsplan wordt met u besproken en er wordt een begroting gemaakt. Ook kunt u specifieke wensen kenbaar maken, zoals bijvoorbeeld met verdoving behandelen.

Na de 1e behandelingen komt u in een “nazorg-fase” terecht die erg belangrijk is om de behaalde resultaten te stabiliseren. De frequentie hiervan is gedeeltelijk afhankelijk van het niveau van uw eigen dagelijkse mondzorg en mondhygiëne. Deze zorgt namelijk voor een goede blijvende tandvleesconditie. U krijgt uitgebreid uitleg over wat uw gebit nodig heeft. Bijvoorbeeld het gebruik van een hand- of elektrische borstel en het reinigen van de ruimtes tussen de tanden met tandenstokers/floss of ragers. Eventueel kunnen voedingsadviezen nodig zijn voor de algemene weerstand.

Wanneer de hulp van een mondhygiënist inroepen?

Extra zorg is wenselijk bij: